Deadlines zijn lekker

Als je van deadlines houdt

Deadlines zijn lekker

Dat zeiden Henk Slump en ik tegen elkaar tijdens de podcast die ik vorig jaar met hem opnam. Hij vond het ook geweldig om onder druk te staan en dan nog steeds het onmogelijke mogelijk te (willen) maken. Ik herken dat. Pas als het echt moet, zo vergoeilijk ik mijn uitstelgedrag, dan komt er het beste uit mijn vingers…..

Als je van deadlines houd, dan ben je waarschijnlijk goed in uitstellen.

En dat is precies wat het is. En NEE, de kwaliteit van je werk wordt er niet per definitie beter van. Integendeel.

Afgelopen jaren hebben veel ondernemers bij mij een drijfverenmeting gedaan. En wat schets mijn verbazing: de meeste ondernemers hebben niet de drijfveer analyse/analist. Deze drijfveer zie je meestal bij universitair geschoolden en vaak zie je dat adviseurs of bijvoorbeeld accountants deze drijfveer wel hebben.

Is dat erg? Nee natuurlijk niet. Maar als je deze drijfveer niet hebt en je komt onder druk te staan, dan ga je dus uitstellen. Een valkuil waar je dan ook in kunt stappen is dat je iedereen en overal gaat controleren, nou ja, eigenlijk overcontroleren. Perfectionisme en verliezen in details past ook in dit rijtje van valkuilen.

Al met al kost je dit als ondernemer erg veel energie en je wordt er ook niet direct een leukere ondernemer, klant, leverancier, werkgever, partner of ouder van.

DE OPLOSSING

Ondernemers hebben vaak drijfveren waarmee ze dit heel goed kunnen compenseren, maar als ze onder druk staan dan lukt dat gewoon even niet. Ik kan je daarbij helpen. In 5 gesprekken laat ik je zien waar je natuurlijke energiegevers zitten en hoe je jouw patronen kunt doorbreken.

Dan ga je weer stralen, dan kun je weer ondernemen. Dan krijg je er weer lol in. 100% gegarandeerd! Ga naar mijn website om een strategiegesprek te boeken, dan kunnen we net voor jouw vakantie nog een start maken.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>