DGA mentor Cor Spronk

Ondernemer zijn en ondernemen is het mooiste wat er is. En niet altijd heel gemakkelijk. Soms loop je vast en weet je even niet hoe je verder moet, of voel je gebrek aan motivatie. Dan is het fijn om in vertrouwen je verhaal te kunnen delen met een ervaren collega die een periode jouw mentor kan zijn. Een hulpvraag te kunnen stellen en te sparren. Om nieuwe inzichten te krijgen, zodat je jezelf en je onderneming weer op de rit krijgt of zelfs in een versnelling.

Cor Spronk DGA mentor

Weten waar je het over hebt

Mijn kracht ligt onder andere in mijn bedrijfskundige kennis, ruim 35 jaar ondernemerservaring en het inlevingsvermogen om je bij te staan op de wijze die bij jou past. Ik zal je nooit zeggen dat mijn waarheid dé waarheid is. Ik ben wel een ervaringsdeskundige op vele fronten. In situaties die ik zelf heb meegemaakt en wat ik in mijn rol als mentor heb mogen ondersteunen bij andere ondernemers.

Hoe doe ik dat dan?

Mijn adviezen komen voort uit wat voor mij gewerkt heeft tijdens vergelijkbare situaties.
Ik deel die adviezen omdat ik weet dat het ook voor jou kan werken, zodat je kunt gaan ondernemen met lef. Met lol. Wat mij onderscheid is dat ik empathisch luister, met al mijn zintuigen. Ik stem me intuïtief op jou af en ik reflecteer. Ik (ver)oordeel niet, ben nieuwsgierig. Uiteindelijk bepaal jij wat je ermee wilt doen en of je je wilt laten inspireren. Het enige dat je eerst hoeft te doen is je open te stellen.

Wat ik goed kan is het zien van een nieuwe stip aan de horizon voor jou en jouw bedrijf. Ik zie wat de kansen kunnen zijn. Ik zie wat de beste visie voor de toekomst is. Noem het visionair. Sommigen noemen me zelfs een profeet. Daar heb ik al veel ondernemers mee geholpen. Hij is niet super knap ofzo, maar het is iets wat ik kan. Wat ik zie. En wat ik niet voor mijzelf wil houden.

Je kunt mij bereiken via cor@corspronk.nl of telefonisch via 06-53321934

Hoe je iets nieuws leert over ondernemerschap en/of leiderschap (mijn laatste 3 artikelen waarmee je snel resultaat haalt)

...
Verander bij jezelf wat je moeilijk vindt bij anderen
...
Het is altijd het juiste moment om iets goeds te doen
...
Als je niet najaagt wat je wilt, zul je het nooit hebben

Mijn reis in het kort

Hoi,

Ik ben Cor Spronk

Als intuïtief persoon zie ik altijd mogelijkheden en kansen en ben ik enthousiast en optimistisch. Als ondernemer ben ik dan eigenlijk ook altijd positief en laat ik mij nooit uit het veld slaan. Ik zie altijd wel perspectief en met mijn voorstellings- en improvisatievermogen vind ik altijd een manier om nieuwe business te vinden.

cor-spronk-dga-mentor

Niet altijd rozengeur en maneschijn

Ik ben al 35 jaar ondernemer. Mijn reis is niet altijd voorspoedig verlopen. Ik heb veel successen geboekt, want anders was ik nooit 35 jaar ondernemer gebleven. Ik heb ook veel tegenslagen moeten incasseren. Pieken en dalen.

Blind door ambitie

Als ondernemer vond ik echter dat ik alles moest kunnen. In het begin kon dat ook niet anders omdat je bij de opstart nog alleen bent.
Later maakte mijn werklust en ambitie mij bijna blind voor de dingen waar ik eigenlijk helemaal niet goed in was. Dit bracht mij steeds in de problemen omdat ik simpelweg dingen over het hoofd zag en dat ik anderen, die veel beter in bepaalde zaken waren, niet de kans gaf om te floreren.

Alle puzzelstukjes op zijn plek

Mijn rol als ondernemer en leider veranderde toen ik in 2019 zelf een ODC drijfverenmeting ging doen. De schellen vielen van mijn ogen en alle puzzelstukjes vielen op zijn plek. Vanaf nu kon en zou ik het anders gaan doen!

Wat ik moest ontdekken

Ik kwam erachter waar ik van nature (alleen maar) goed in was en welke rollen en werkzaamheden mij energie geven en waarom. Daarnaast ontdekte ik ook wat mij ontzettend veel energie kostte en wat heel contraproductief in mijn bedrijven werkte.
Ik ontdekte ook dat iedere ondernemer een unieke combinatie heeft van drijfveren en competenties die hem uniek maken als mens en als ondernemer, waardoor hij 100% tot zijn recht komt.

Ik heb nu weer "lol" in het ondernemen!

Dat resulteerde in het onderstaande:

  • Ik doe alleen nog waar ik goed in ben en waar mij volle potentieel ligt. Deze rollen en werkzaamheden zijn de bron van energie voor mij en daardoor is bij mij de “lol” terug gekomen in het ondernemen.
  • Ik vervul geen rollen meer die niet bij mij passen en de werkzaamheden die ik eigenlijk van nature niet goed kan, heb ik naar anderen gedelegeerd (die dat wel aantoonbaar kunnen).

Nu help ik ook ondernemers en leiders

Met de Ondernemers academie, het uitvoeren van de ODC drijfverenmetingen met ondernemersprofielen en met het 100% ONDERNEMEN Leven programma leer ik ondernemers en leiders om niet meer alles te willen en kunnen doen en welke rollen en werkzaamheden ze het beste kunnen delegeren of uitbesteden. Daarnaast leren ze hun eigen volle potentieel ontdekken en ontwikkelen ze in een korte tijd manieren om blokkades en energievreters te signaleren en te elimineren.
Dit zorgt voor minder stress, buikpijn, angst en gedoe. Zo vind jij de “lol” terug in het ondernemen!

Je kunt mij bereiken via cor@corspronk.nl of telefonisch via 088-0887850 of 06-53321934

Vind de "lol" terug in het ondernemen en begin

met dit kennisdocument

ONTDEK DE LEVENSCYCLUS VAN JE BEDRIJF EN LEER WAT JE MOET DOEN IN WELKE FASE VAN JOUW ONDERNEMING

>