Verander bij jezelf wat je moeilijk vindt bij anderen

Verander bij jezelf wat je moeilijk vindt bij anderen

Oef, het onderwerp van vandaag is een lastige. Het gaat over projectie. Projectie is een term uit de psychologie. Het kan voorkomen wanneer iemand eigenschappen of emoties van zichzelf probeert te ontkennen, verbergen of verdringen door deze toe te schrijven aan iets of iemand anders.

“Wat je zegt ben je zelf, met de kop door de helft” zeiden we vroeger op het schoolplein als iemand een ander uitschold. Weet je dat nog? En eigenlijk is dat hetzelfde. Iemand heeft het nodig de ander uit te schelden, zodat de aandacht van zichzelf wordt afgehouden.

Bij het bespreken van de uitslag van de drijfverenmeting komen we ook het schaduwgedrag van de persoon tegen. Dit schaduwgedrag is gedrag van onszelf wat we liever niet zien en wat we in een ander verafschuwen als we dat bij een ander zien. Op onze website kun je hier al meer over lezen: https://corspronk.nl/odc-drijfverenmeting-denken-voelen-gewaarworden-en-intuitie-de-vier-basisfuncties-volgens-carl-jung/

Wat er dus echt gebeurt wanneer een ander in jouw allergie begint te komen, is dus dat jouw geest een externe slachtoffer heeft gevonden voor het huiswerk wat jij eigenlijk zelf hebt. Hoe mooi zou het zijn als je dit naar aanleiding van je eigen gedrag gaat ontdekken, er even over mag glimlachen, en vervolgens je er zelf me aan de slag mag gaan.

Als je dan kunt gaan veranderen bij jezelf door in je eigen spiegel te kijken, dan ben je echt baanbrekend bezig. Ik ben nu al trots op jou!

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>