Nul tolerantie in terminal van Lelystad Airport

Syscon & FlevoICT Experienceday 2022

Vandaag mocht ik dagvoorzitter zijn op de Syscon & FlevoICT Experience day 2022 die gehouden werd in de terminal van Lelystad Airport.

Wat een mooie ambiance om het te hebben over de veiligheid van onze digitale systemen en data(opslag).

Aan het begin vroeg ik aan alle aanwezigen of ze mij vertrouwden. Iedereen had zich kort voorgesteld, maar ik had zelfs mijn naam nog niet genoemd.

Daarna vroeg ik of ze hun mobiele telefoon op stil wilde zetten en of ze de telefoon wilden inleveren door deze op de kop op mijn meegenomen dienblad te leggen. Ik had een paar mensen uit het publiek gevraagd of ze actief mee wilden werken.

Het resultaat was dat werkelijk iedereen zijn mobiele telefoon, zonder morren aan mij afstond. Iedereen!

Vervolgens kwamen ze erachter dat ik nu in staat was van alles met hun telefoon te doen. Wat zou ik met hun foto’s kunnen doen? Met hun appjes? Kon ik nu al hun mail zien?

Het nare onderbuikgevoel, dat iemand anders in jouw spullen kan neuzen. Dat je niet weet wat de ander precies (over jou) weet. Dat je niet weet of je je telefoon/data/gegevens wel terug krijgt. En wanneer. En wat je dat gaat kosten.

Met deze ervaring in de onderbuik gingen de tips van Maarten IJssel, Max de Kwaasteniet en Björn Leenen (CISSP) er als koek in.

Dat gold daarna ook voor de heerlijke gerechten van Mattie’s Grill.

Dank aan Syscon BV, Flevoict en myfactory by Syscon voor de mooie opdracht en dank aan Lelystad Airport voor de mooie locatie als partner van Syscon BV

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>