Als iets niet lukt, heb je niet gefaald, maar geleerd!

Als iets niet lukt heb je niet gefaald maar geleerd

De ene persoon heeft wat meer faalangst dan de andere. Met de drijfverenmeting die ik aanbied aan mij opdrachtgevers kan ik heel snel meten hoe dat zit met hen. Meer informatie hierover kun je gemakkelijk vinden op onze website https://corspronk.nl/odc-drijfverenmeting/

Wist je dat personen met het archetype analist veel minder angstig zijn om te falen. Ze zijn van nature goed in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken en kunnen ook goed prioriteiten stellen. De kwaliteit die ze leveren is doorgaand van hoog niveau en voordat ze bijvoorbeeld een antwoord geven zullen ze eerst heel goed overwegen wat ze zeggen. Ze zijn vanuit deze drijfveer wat minder impulsief.

Personen die deze drijfveer niet in zich hebben zullen van nature wat meer uitstelgedrag laten zien. En dat doen ze omdat ze niet willen falen, dat zit er vaak achter. Staan ze daarnaast nog onder druk dan kunnen ze perfectionistisch gedrag gaan vertonen en ook over controlerend gaan worden. Let wel, daar hebben ze vaak zelf het meest “last van” en het kost hun ook veel energie.

Tegen met name die laatste groep is het goed om bovenstaande wijsheid te delen. Het geeft niet als iets niet lukt en je hebt dan niet gefaald. Maar leer er wel van, want dan heeft je energie wel nut gehad.

Hoe zit dat bij jou?

Heb jij last van faalangst?

Of ben jij die analist die gewoon kwaliteit levert waarbij alles lijkt te lukken?

Wil jij weten wat jouw energie gevende natuurlijke drijfveren zijn, zodat je meer volgens je volle potentie kunt leven? Neem dan gerust contact met ons op. We staan graag voor je klaar.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>