Als je aarzelt, groeit je angst. Als je waagt, groeit je moed.

Als je aarzelt, groeit je angst. Als je waagt, groeit je moed.

Is het verkeerd om te aarzelen? Nee hoor. Aarzelen en twijfelen maken dat je meer tijd neemt om bijvoorbeeld een beslissing te nemen. Zo mocht je vroeger niet inhalen met de auto als je twijfelde. Maar als je altijd maar aarzelt en niet tot een beslissing of actie komt, dan zal je nooit ervaren dat het ook WEL goed kan gaan. En door het missen van die ervaringen zal dus je angst groeien. De angst dat je het niet kan. De angst dat het je toch niet lukt. De angst voor het onbekende….

Waaghalzen lijken vaak moedig. Hebben waaghalzen geen angst dat het ook verkeerd kan gaan. Ja hoor, maar als je vaker iets waagt dan krijg je ook meer ervaringen in dingen die dan ook best lukken. En al die positieve ervaringen maken dat je de volgende keer meer moed hebt op een goede afloop. Loopt het dan altijd goed af? Nee, dat niet.

Hoe zit dat bij jou? Ben je een twijfelaar of een waaghals? Mag ik je eens helpen als jouw mentor om eens naar jouw bedrijfsrisico’s te kijken? Jou eens te bevragen waarom je twijfelt of waarom je juist zoveel moed hebt of overmoedig bent misschien?

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>