Als jou acties anderen inspireren om meer te dromen, meer te leren, meer te doen en meer te worden. Dan ben je een leider!

Als jou acties anderen inspireren om meer te dromen, meer te leren, meer te doen en meer te worden. Dan ben je een leider!

Hoe word ik (weer) een goede baas en werkgever?

Deze vraag krijg ik wel van ondernemers die al een tijdje onderweg zijn en die al veel te maken hebben gehad met personeel.

Maar als je in de doorgroeifase van je bedrijf zit dan gaat het ook nog wel, want als je de juiste dingen goed doet dan lijkt ook nog alles bijna vanzelf te gaan. Je zit als onderneming en ondernemer dan zo in een flow.

Beloning
Als het in deze fase van je bedrijf allemaal je voor de wind gaat dan werken veel ondernemers naar een moment toe dat ze zichzelf eindelijk eens een beloning gunnen.

Van ondernemer naar manager
Wat er vaak gebeurt na het verkrijgen van deze beloning is dat de ondernemer erachter komt dat hij zo hard moet blijven werken en dat het allemaal niet meer zo vanzelf lijkt te gaan. Vaak is dit tijdens de rationalisatiefase en vervalt de ondernemer in het zijn van manager in zijn eigen bedrijf….. en dat is nou net waar hij waarschijnlijk niet zo goed in is.

Dit is vaak de periode waarin de ondernemer de lol in zijn werk verliest. Was hij hier nou ondernemer voor geworden? Om steeds met gezeik van personeel bezig te zijn? Om steeds weer aan het einde van de dag naar huis te rijden met het gevoel dat je eigenlijk niks gedaan hebt?

Hoe word ik (weer) een goede baas en werkgever?

Dit is de periode waarin je deze vraag gaat stellen. Omdat het best moeilijk is je bestaande personeel te behouden, omdat er ook aan hen getrokken word. En überhaupt nieuw personeel vinden is ook een onderneming op zich. Vroeger kwamen er nog reacties op personeelsadvertenties en had je het voor het kiezen, maar nu?

Kruisen hier onze wegen?

Als jij in deze periode van jouw onderneming terecht bent gekomen dan help ik je graag op weg de goede kant op. Ik help je om inzicht te krijgen in waar jij echt goed in bent zodat je weer zelfvertrouwen krijgt. Ook leer ik je de vaardigheden om weer een leider te zijn die zijn personeel inspireert. Zodat je weer aantrekkelijk wordt voor je eigen personeel en voor talent van buiten je onderneming.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>