De uil als teken van wijsheid en

Uil van wijsheid

De uil als teken van wijsheid en ………

Voor de Grieken was de uil het symbool van wijsheid.

De uil die je op de foto ziet heb ik ooit gekregen van Gerrit-Jan van Triest bij de opening van een pand in Epe toen we met ons bedrijf van de pioniersfase naar de doorgroeifase gingen. Dat is nu 22 jaar geleden. Toen ik hem kreeg refereerde Gerrit-Jan naar de betekenis die het voor de Grieken had. Hij wenste mij wijsheid bij alle stappen die ik als ondernemer nog zou maken. En die wijsheid had ik hard nodig.

Deze uil is door de tijd altijd met ons mee getrokken en staat nu ook weer parmantig bij ons kantoor.

Wat betekent de uil nog meer?

De uil staat in het sjamanisme voor joviaal en avontuurlijk, onafhankelijk en veelzijdig, enthousiast en optimistisch, een warme persoonlijkheid. Maar soms te heftig, tactloos en overdreven. En als de uil stilletjes in je leven vliegt wil hij je helpen om bepaalde dingen onder ogen te zien.

Deze omschrijving past mij eigenlijk ook wel bij mij. In mijn rol als mentor reflecteer ik ondernemers en managementteams hoe ze leiding geven en hoe ze zijn als mens en hoe hun gedrag over komt op anderen. Dat kan soms heftig zijn en tactloos lijken, maar ik weet dat ook juist de andere eigenschappen dit in ruime mate compenseren.

Wil je eens sparren met mij?

Wil jij eens sparren met deze “uil”, neem dan gerust contact op met mij via mijn website, mail of bel me gerust op.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>