Doe het GROOTS of blijf in bed.

Doe het GROOTS of blijf in bed.

Deze tegeltjeswijsheid, daar houd ik van 😉. Hij is een beetje ondeugend, een beetje schreeuwerig, maar absoluut goed bedoelt. Ondernemers doen doorgaans grootse dingen. Ze doen vaak dingen die een ander niet durft of doet. En daarom staan zij ook op de plek waar zij staan….en dat is doorgaans niet in bed.

In de ogen van velen doen ondernemers dus iets groots, maar vaak vinden ze dat zelf niet. Ze vinden het normaal. Als je wat wil, dan moet je er achteraan en soms moet je iets dan groots aanpakken, want anders heeft het geen kans van slagen.

Die twijfel zie je vaak bij ZZP-ers. Ze leveren een prima dienst en hun klant of klanten zijn ook zeer tevreden. Ze kunnen het werk amper aan en zouden er eigenlijk iemand bij moeten hebben. Of ze zouden moeten verhuizen naar een serieus groter pand. Of als ze een machine zouden kopen die een veelvoud aan producten zou kunnen maken in een veel kortere tijd, ja dat zou zoveel omzet schelen.

Maar ze twijfelen. Zouden de klanten echt bij hen blijven kopen? Zouden ze de vaste lasten wel op kunnen brengen? Zouden ze zelf wel goed genoeg zijn om een groter bedrijf te kunnen leiden? Zou het thuisfront niet veel liever hebben dat ze gewoon zo door gaan? Je weet nu toch wat je hebt?

Als deze twijfel nu bij jou aan de hand is dan zit je voor de “muur van angst”. Deze muur wordt besproken tijdens onze “Masterclass Zo leid ik mijn bedrijf naar de volgende fase” Wat belangrijker is: we bespreken wat je moet doen om door deze muur heen te breken. Zodat je in de doorgroeifase kunt komen met je bedrijf. Want wat er dan gebeurt? Dat is werkelijk GROOTS.

Geef je dan op voor de volgende masterclass.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>