Het grootste risico is… dat je geen enkel risico durft te nemen.

Het grootste risico is… dat je geen enkel risico durft te nemen.

Een risico is een kans op het optreden van een ongewenste gebeurtenis (door een oorzaak) met een gevolg (is dus negatief) voor betrokkene en heeft invloed op het behalen van de doelstellingen.

Een risico is nog geen gevaar.

Wat is het verschil tussen een risico en een gevaar?

Vaak worden ze door elkaar gebruikt, terwijl er wel een verschil is. Wat is eigenlijk de betekenis van beide termen? Een gevaar is een constante; Een risico (op gevaar) is de kans dat een gevaar zich openbaart maal het effect. Een risico is dus meer een kans.

Bij ondernemen hoort risico’s nemen. Daarbij loop je de kans op succes en loop je de kans op gevaar dat het niet goed gaat. Maar hoe groot is het effect als een kans niet verzilverd wordt? En hoe groot is het effect op jouw omzet en winst, wanneer je geen risico’s wil lopen?

Hoe ga jij om met risico’s? Durf je ze te nemen? Wil je er eens over doorpraten?
Neem dan eens contact met mij op.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>