Het is belangrijker om geïnteresseerd te zijn, dan om interessant te zijn.

Het is belangrijker om geïnteresseerd te zijn, dan om interessant te zijn.

Interesse tonen aan iemand of iets wat jij interessant vind is niet zo moeilijk, dat gaat als vanzelf. Geïnteresseerd zijn in iemand die je nog niet kent vraagt een andere houding.
Een houding dat je echt open staat voor een ander zijn mening, hun verhaal, hun overtuigingen, ook al heeft de ander een raar stemmetje of ziet hij er anders uit dan jij.

Er zijn ook mensen die zijn goed in interessant doen. Ze etaleren graag wat ze allemaal kunnen of wie ze allemaal kennen. In feite doen ze alsof ze interessant zijn, maar hoe meer ze zichzelf opblazen om gezien te worden als ideaal, hoe minder anderen geïnteresseerd zullen raken in de persoon en zijn kwaliteiten en drijfveren.
Jammer is dat eigenlijk, want ook mensen die interessant doen verdienen best onze interesse. Als we die wel zouden tonen, dan zouden we er misschien wel achter komen welke onzekerheid er bij de persoon speelt. Of wat anders.

Als je relaties aangaat vanuit interesse en je durft vragen te (blijven) stellen, dan zal je voor iedereen interessant zin om mee om te gaan. Probeer maar eens.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>