Iemand die nog nooit een fout heeft gemaakt, heeft nog nooit iets nieuws uitgeprobeerd.

Iemand die nog nooit een fout heeft gemaakt, heeft nog nooit iets nieuws uitgeprobeerd.

Volgens mij gaat niemand morgens de deur uit met de intentie om fouten te maken. Iedereen wil volgens mij wel gewoon de dingen goed doen die ze doen en dat is maar goed ook.

Er zijn ook mensen die het zo naar vinden om fouten te maken dat ze nooit iets nieuws uitproberen. Voor hen geldt dus zeker: Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.

Maar dan vraag je je misschien af: Is dat erg?

Toen ik hierover begon te schrijven dacht ik eerst van wel, maar bij nader inzien is het eigenlijk helemaal niet zo erg. Waarom moet iemand iets nieuws uitproberen? Als dat er gewoon niet inzit, wat maakt dat dan uit?

Ondernemers zijn vaak wel types die iets nieuws uit willen proberen. Daarom zijn ze waarschijnlijk ook ondernemer geworden toch? Als iemand anders dat niet heeft dan is die persoon misschien wel geen ondernemer of ondernemend type. Prima toch? Is er meer ruimte voor jou om te ondernemen.

Heb jij nog nieuwe plannen wat je eens voor wil leggen aan een mentor of hofnar om te bespreken welke kansen en bedreigingen je tegen kunt komen, neem dan eens contact met mij op!

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>