Motiveer jezelf. Pak de draad weer op. Laat je niet weerhouden of afleiden door mensen die alleen je fouten en/of tekortkomingen zien.

Motiveer jezelf. Pak de draad weer op. Laat je niet weerhouden of afleiden door mensen die alleen je fouten en/of tekortkomingen zien.

Als je ergens enthousiast over bent dan hoef je niet gemotiveerd te worden. Dan ben je gemotiveerd. Dan ga je ervoor.
Maar als je erachter komt dat een taak toch moeilijker is of een doel toch moeilijker te behalen valt dan helpt het als je jezelf kunt blijven motiveren. Herinner je er weer aan waarvoor jet het eigenlijk doet. Houd het doel weer voor ogen. Kijk weer even naar de stip op de horizon.

Pak de draad weer op.

Ja en als je even bij de pakken neer bent gaan zitten (poeh, wat oud-Nederlands hahaha), pak dan de draad weer op. Ga even staan, kijk even waar je bent. Kijk dan goed waar je naartoe wil en dan weer voorwaarts de goede kant op. Actie in de taxi.

Laat je niet weerhouden of afleiden door mensen die alleen je fouten en/of tekortkomingen zien.

Mensen die dat doen die hebben het boek van de Orka Award nog niet gelezen en weten nog niet hoe ze jou het beste feedback kunnen geven. Misschien komt dat nog.
Het is dus belangrijk dat je wel luistert naar hun goede adviezen (laten we het maar even zo noemen), maar laat je er niet door weerhouden.

Kijk ook eens achterom.

Hoe ver je al gekomen bent. Je doet het eigenlijk zo goed, maar waar gewerkt wordt vallen er wel eens spaanders. Gewoon doorgaan, je kunt het.

En mocht je wel even een motivator naast je nodig hebben die je wel positieve feedback kan geven en je helpt om weer de mogelijkheden te zien, dan weet je mij vast te vinden. Vind ik super leuk om te doen en je gaat het verschil dan zeker merken.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>