Noem me gerust gek, maar ik vind het geweldig om anderen te zien slagen en successen te behalen.

Noem me gerust gek, maar ik vind het geweldig om anderen te zien slagen en successen te behalen.

Het is echt waar he?

Dat is wat een golfinstructeur aan mij vroeg toen ik stond te juichen op de golfbaan. Ik had net gekeken naar een sublieme slag van een medespeler op de golfbaan.
Wat een klasse, wat een mooie bal, ik was uitzinnig van plezier. De golfinstructeur kon het bijna niet geloven.

Het leven is een reis, geen competitie.

Vaak hoor ik ook dat mensen die golf spelen vaak tegen zichzelf spelen. Ik heb daar eerlijk gezegd in de afgelopen 20 jaar nog geen last van gehad.
Voor mij is golf dan ook geen competitie, maar meer een reis. Je loopt lekker “door de baan” en geniet van het spel, maar meer nog van de omgeving en de leuke medespelers.
Van het echte contact wat je kan hebben om dat er geen haast bij het gesprek is, maar je “de tijd neemt”. Ja, natuurlijk lopen we wel lekker door om het spel van medespelers niet te frustreren, maar het is geen competitie (voor mij).

Bovenstaande is ook een mooie metafoor voor het ondernemersleven. Geniet eens wat meer van het ondernemen. Tuurlijk is het leuk om er goed in te zijn en misschien ook wel de beste in wat jouw bedrijf doet, maar als dit ten koste gaat van genieten dan zou dat jammer zijn.

Vind de “lol” terug in het ondernemen!

Noem mij dus maar gek, maar ik vind het geweldig om jou (weer) te zien slagen en je te helpen weer lol in het ondernemen te krijgen. Neem gerust eens contact met mij op hoe ik je daarbij kan helpen. En misschien gaan we dan ook wel samen golfen……;-)

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>