Persoonlijk OntwikkelingsTraject voor Ondernemers in Flevoland (POTO)

Wil jij je in 2021 persoonlijk ontwikkelen_

De Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland voor persoonlijke ontwikkeling kan voor jouw bedrijf het verschil maken tussen stilstaan en groeien! Een voucher staat voor subsidie die je in kan zetten om je onderneming verder te ontwikkelen, je activiteiten uit te breiden om zo te groeien en de volgende stap te zetten. met Persoonlijk OntwikkelingsTraject Ondernemers.

Wil je jezelf als ondernemer persoonlijk ontwikkelen, door middel van coaching/mentoring en training, zodat je de juiste vaardigheden voor de volgende fase hebt? Dan kan de voucher Persoonlijke Ontwikkeling een goede keuze zijn.

Wil jij je in 2021 persoonlijk ontwikkelen_

Persoonlijke ontwikkeling van jou als ondernemer in 2021!


Vanaf januari 2021 is Cor Spronk begonnen met het ontwikkelen van Persoonlijke Ontwikkeltrajecten voor ondernemers (Persoonlijk OntwikkelingsTraject Ondernemers / POTO) aan te bieden. Deze ontwikkeltrajecten vallen onder bepaalde voorwaarden onder de cofinancieringsnormen van de Voucherregeling ondernemerschap Flevoland voor persoonlijke ontwikkeling, die uitgevoerd wordt door Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland.

Verschillende trajecten


Momenteel bieden we naast de bestaande programma’s voor mentoring nu 2 persoonlijke ontwikkeltrajecten voor ondernemers aan. Is je bedrijf niet in de Provincie Flevoland gevestigd kijk dan of er cofinanciering mogelijk is vanuit andere regionale, provinciale of sectorale stimulerings- of ontwikkelfondsen, zoals het Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

Elk traject begint met een ODC-drijfverenmeting, inclusief voorbereiding, uitgebreide bespreking en rapportage. Deze meting (geen test) gaat heel specifiek in op de competenties die de ondernemer van nature heeft, maar die nog niet zijn ontwikkeld. Dit is het “gouden potentieel”. Ook wordt openbaar welke competenties de ondernemer zichzelf heeft aangeleerd, maar van nature niet bij de persoon passen. Dat is daarom vaak de reden dat deze competenties de persoon zoveel energie kosten.

Door het inzicht wat de ondernemer krijgt en de duidelijke handvaten om hier stappen in te nemen zal de ondernemer zich ontwikkelen in de competenties die van nature bij hem/haar passen. Daarnaast zal de ondernemer inzicht krijgen in welke competenties ontbreken om de gewenste groei met het bedrijf te realiseren. Wil je meer er over lezen dan kun je ook onze blog eens lezen die we hier over schreven.


POTO 1 Goede start


VOOR WIE?
De POTO 1 is bedoelt voor ondernemers die een goede start willen maken in hun persoonlijke ontwikkeling, maar nog dagelijks in het bedrijf meewerken en (in)direct leiding geven aan 5-20 medewerkers.

WAT HOUD HET TRAJECT IN?
We doen de ODC-meting en bespreken uitvoerig met jou hoe jouw persoonlijkheid en competenties op het gebied van leiderschap zijn en hoe deze wel of niet ontwikkeld kunnen worden. In 8 volgende ontwikkelgesprekken wordt steeds geëvalueerd, geïnspireerd en geïnstrueerd. We focussen op ondernemend, verantwoordelijk en inspirerend leiderschap. Tijdens dit traject moet je echt even aan de bak.

RESULTAAT
Na het POTO 1 traject is je ondernemersleven weer vlot getrokken. Je weet nu op een veel effectievere en efficiëntere wijze je eigen taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden uit te voeren door inzicht en zichtbare ontwikkeling van de natuurlijke kracht en bijbehorende competenties. Je bent je vanaf nu bewust bekwaam of hebt duidelijke ontwikkelpunten in de tijd geplaatst waaraan je in het jaar erna actief aan gaat werken. Binnen 3-12 maanden moeten de groeiambities gehaald worden.

INVESTERING
Duur 3 maanden.
De netto investering voor POTO 1 is € 2.500,- (bij cofinanciering van € 2.500,-)


POTO 2 Duurzaam ontwikkelen


VOOR WIE?
De POTO 2 is bedoelt voor ondernemers die zich realiseren dat persoonlijke ontwikkeling een continu proces is. Ze geven dagelijks (in)direct leiding aan 21-250 medewerkers.

WAT HOUD HET TRAJECT IN?
We doen de ODC-meting en bespreken uitvoerig met jou hoe jouw persoonlijkheid en competenties op het gebied van leiderschap zijn en hoe deze wel of niet verder ontwikkeld kunnen worden of bijvoorbeeld beter gedelegeerd kunnen worden. In 18 volgende ontwikkelgesprekken wordt steeds geëvalueerd (ook via 360 graden scan), geïnspireerd en geïnstrueerd. We focussen op ondernemend, verantwoordelijk, inspirerend leiderschap en het behalen van de groeiambities. Tijdens dit traject zal je wekelijks tijd vrij maken voor je persoonlijke ontwikkeling.

RESULTAAT
Na het POTO 2 traject is je ondernemersleven weer vlot getrokken. Je weet nu op een veel effectievere en efficiëntere wijze je eigen taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden uit te voeren door inzicht en zichtbare ontwikkeling van de natuurlijke kracht en bijbehorende competenties. Je bent je vanaf nu bewust bekwaam of hebt duidelijke ontwikkelpunten in de tijd geplaatst waaraan je in het jaar erna actief aan gaat werken. Binnen 6-18 maanden moeten de groeiambities gehaald worden.

INVESTERING
Duur 6 maanden.
De netto investering voor POTO 2 is € 5.000,- (bij cofinanciering van € 5.000,-)


Meer informatie


Meer informatie over de Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland en de voorwaarden kun je vinden op hun website. Dus neem contact met hen of ons op als je een voucher wil aanvragen. Wij kunnen je helpen bij elke stap die je kunt nemen.

Persoonlijk OntwikkelingsTraject Ondernemers / POTO 1 / POTO 2

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>