Podcast voor DGA’s #10 Cor Spronk in gesprek met Sjoerd Weikamp – over loyaliteit, positiviteit, ambities, profeet zijn en de kracht van live

Podcast voor DGA's #10 Cor Spronk in gesprek met Sjoerd Weikamp

Wees in alles jezelf, sta voor wat je doet en samen d’r an!

Vandaag ben ik in gesprek met Sjoerd Weikamp, één van de eigenaren van Eventbranche.nl en Evenementenorganiseren.nl Samen met zijn collega Mark werd hij in één uur ondernemer. Later sloot Robin aan en Sjoerd verteld hoe ze elkaar aanvullen. Sjoerd is het gezicht van het bedrijf. Sjoerd: “Ik ben het gezicht en ik zorg dat wij overal op de barricaden staan als het moet, dat wij zorgen voor goede content. Ik spreek intern bij bedrijven en op alle plekken waar maar event professionals samenkomen. Dus ja, ik ben zeker het gezicht, ja”.
Zijn ultieme ondernemerstip maken ze meer dan waar, ook in deze tijd.

Prachtig, fantastisch en samen

Deze woorden komen het hele gesprek terug. Sjoerd noemt zichzelf manisch positief en dat gonst in alle woorden en verhalen door. Als hij praat over zijn kinderen, zijn voetbalclub De Graafschap, over zijn bedrijf en collega’s, maar ook over de eventbranche als geheel. Sjoerd heeft de loyaliteit van een Superboer, is wel kritisch, maar wil de wereld laten zien dat de eventbranche zo professioneel is dat zij om weet te gaan met de maatregelen die er opgelegd worden.

Ambitieuze profeet

Sjoerd ontkent dat hij ambitieus is, alsof dat negatief zou zijn. Maar gedurende het gesprek horen we hoe positief ambitieus hij is en hij geeft zelfs toe dat hij wellicht toch een beetje een profeet is. Fantastisch. Prachtig.

Samen d’r an!

Sjoerd, onlangs onderscheiden, geeft mede leiding aan een rariteitenkabinet zegt hij: “De één is vijfenzestig, de ander is half Turks, Grieks, Nederlands, alles door elkaar. In de zin van: we hebben zo’n mooie mix, daar geniet ik iedere dag van. Dat is toch ook, want ik denk als je nu reset indrukt en je weet precies op welke plek wat nodig is, dan zou je op een aantal plekken denken: daar had toch misschien een ander soort persoon beter kunnen zitten, maar door dat gevoel van het samen vangt die één dat van die ander wel weer op. Dus de sales mensen hebben ook echt: die past bij hem, die past bij haar en zo verdelen we het ook echt. Dat gaat organisch. Dat is goud, ja”.

Sjoerd is wars van titels, geld verdienen en blablabla, maar gaat voor inhoud en feiten. Interessant was dan ook wat hij vertelde over de kracht van live. En wie kan dat het beter vertellen dan de man van LIVE: Sjoerd Weikamp. Zijn ultieme ondernemerstip maakt hij zelf dan ook meer dan waar: “Wees in alles jezelf, sta voor wat je doet en samen d’r an!”

Meer over Sjoerd Weikamp en zijn bedrijf kun je vinden op:

https://www.linkedin.com/in/sjoerdweikamp/
https://www.linkedin.com/company/eventbranche-nl/
https://www.eventbranche.nl/

VERDER PRATEN?

Wil je eens verder praten met een ervaringsdeskundige? Lees dan een onze informatie op de DGA Mentorpagina en maak daarna een afspraak via de contactpagina of bel mij op 06-53321934. Tot snel.

Aanbieding voor jou

Om jou als ondernemer ook te kunnen helpen hebben we diverse programma’s samengesteld waaruit je kunt kiezen.

Deze kun je vinden op onze aanbiedingspagina.

Direct een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken om hier eens vrijblijvend over verder te praten? Plan dan vandaag nog een telefonisch kennismakingsgesprek met ons in via ons handige tool op onze website. Klik dan hier

Bellen voor een afspraak maken mag natuurlijk ook altijd.
Bel dan naar 06-53321934. Dan zoeken we samen een geschikt moment in jouw en mijn agenda.

Ik kijk uit naar onze afspraak.

#podcast
#interview
#eventbranche
#proefmedia
#mentor

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

Cor Spronk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>