Podcast voor DGA’s #11 Cor Spronk in gesprek met Sam van Dalen – over hoe hij erin groeide, doorzettingsvermogen, uitstraling en passie voor video

Podcast voor DGA's #11 Cor Spronk in gesprek met Sam van Dalen

Ga net zo lang door tot je je doel bereikt hebt!

Vandaag ben ik in gesprek met Sam van Dalen, bekende autohandelaar uit Opmeer die met zijn bedrijf Sam van Dalen, Italië in de polder, bekent staat om zijn mooie auto’s en om zijn veel bekeken filmpjes over wat hem maandelijks bezig houd. Het gesprek eindig met de tip die hij schoorvoetend geeft: Ga net zo lang door tot je je doel bereikt hebt. En dat kun je van Sam zeggen: wat een doorzetter en wat kun je genieten van zijn uitstraling en ook van zijn passie voor video.

Hoe Sam erin groeide

Niet het Grafisch Lyceum met Joyce, maar het IVA van Onno bracht Sam in de auto business. Als 17 jarige begon hij zijn stage bij Jan Jong waar hij na de IVA nog 5 jaar werkte. Tijdens zijn dienstverband bij Stern besloot Sam voor zichzelf te beginnen wat hij op 24 jarige leeftijd dan ook deed. Hij begon Zuidema Auto’s, een showroom en Jelle als 1e medewerker.

Tussen wens en vervulling ligt een grote afstand

Doorzettingsvermogen, dat is wat Sam typeert. Werken, doorgaan, veel tijd en energie stoppen als je iets wil bereiken. Dat geld voor zijn werk en bedrijf, maar ook toen hij getroffen werd door een darmziekte. Sam deed er alles, echt alles aan om niet met een stoma te eindigen. Hij vertelt over zijn strijd, over Jan Steers, over het lopen van het Pieterpad en zijn wandeltocht naar Santiago.

Van drie naar zes man

Afgelopen jaar heeft Sam weer een mooie stap met zijn bedrijf gezet. Hij nam extra personeel aan zodat hij zichzelf kon gaan richten op wat hij erg leuk en belangrijk vind: Inkoop van auto’s, in het algemeen aan zijn bedrijf werken en de marketing. Zo heeft hij goede mensen om zich heen verzameld die begrijpen welke uitstraling het bedrijf moet hebben, welk gevoel Sam neer wil zetten en welke service hij wil leveren.

Reclameman in eigen bedrijf

Auto’s verkopen vind Sam leuk, maar zijn echte passie is het maken van video’s. Hij noemt zichzelf de reclameman van zijn eigen bedrijf en hij maakt niet onverdienstelijk maandelijks een video over wat hem bezig houd. Dat kan over auto’s gaan (DE TWEEDE GOLF, A Ferrari Tale), maar ook over actuele zaken waar je bijvoorbeeld als ondernemer tegenaan loopt, zoals de video over Jan en Cor (nee, ik was het niet). Beelden zeggen meer dan woorden, dus bekijk zijn video’s op zijn website of Facebookpagina.

Sam, ik vond het een genot om kennis te maken. Een mooie verhalenverteller, heerlijk eigenwijs en al mooie dingen bereikt. Een inspiratiebron voor andere ondernemers!

Meer over Sam van Dalen en zijn bedrijf kun je vinden op:

https://www.samvandalen.com/
https://www.facebook.com/SamvanDalenItalieInDePolder
YouTube-kanaal Sam in de polder

Verder praten?

Wil je eens verder praten met een ervaringsdeskundige in het ondernemersvak? Lees dan een onze informatie op de DGA Mentorpagina en maak daarna een afspraak via de contactpagina of bel mij op 06-53321934. Tot snel.

Aanbieding voor jou

Om jou als ondernemer ook te kunnen helpen hebben we diverse programma’s samengesteld waaruit je kunt kiezen. Deze kun je vinden op onze aanbiedingspagina.

Direct een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken om eens vrijblijvend verder te praten? Plan dan vandaag nog een telefonisch kennismakingsgesprek met ons in via ons handige tool op onze website. Klik dan hier

Bellen voor een afspraak maken mag natuurlijk ook altijd.
Bel dan naar 06-53321934. Dan zoeken we samen een geschikt moment in jouw en mijn agenda.

Ik kijk uit naar onze afspraak.

#podcast
#interview
#samvandalen
#italieindepolder
#mentor
#verhalenverteller

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

Cor Spronk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>