Podcast voor DGA’s #2 Cor Spronk in gesprek met Bert ter Maaten – over kwetsbaarheid, kennissen, de bouwcrisis, scheiding, coachen en coronabesmetting

Podcast voor DGA's #2 Cor Spronk in gesprek met Bert ter Maaten

Je kan prima over het randje lopen, als je er maar niet van af pleurt

In een wat rumoerige omgeving van legerbasis Soesterberg ontmoet ik Bert ter Maaten, ruim 15 jaar ondernemer / DGA van TM Techniek en later ook van Educenter Bouw & Infra. We zijn bij hem thuis op de boerderij waar hij ook geboren is. Als Bert op dreef is komt hij met zijn visie op het “boerenlandschap” en ontpopt hij zich als de toekomstige Minister van Landbouw en Innovatie.

Hoe Bert begon

Na zijn monteursopleiding begon Bert met werken in de infrasector bij een werkgever. Toen hij in 2003 kon doorgroeien naar uitvoerder dacht Bert: Hier ben ik niet voor gemaakt en begon toen, met compagnon, voor zichzelf met de visie op het opleiden van jongen mensen. Na een jaar ontstond toen TM Techniek en wist Bert bij de bank € 3.100,- los te peuteren waar hij zijn eerste loonronde voor zijn personeel mee kon betalen.

Kwetsbaarheid en scheiding

In deze podcast verteld Bert ook openhartig over een moeilijke periode in zijn leven. Terwijl hij bezig was met de bouw van een nieuwe bedrijfsschool raakte de bouwcrisis de infra technische tak, zodat hij zijn personeel ineens maar moeilijk aan het werk kon houden. Daar bovenop kwam een scheiding. Bert verteld dat het een eenzame tijd was waar hij doorheen ging, maar dat hij er altijd voor koos om zich ook naar zijn personeel kwetsbaar en open op te stellen. Deze houding heeft zijn personeel altijd gezien als kracht en heeft veel loyaliteit teweeg gebracht.

Probleem = nieuw bedrijf

Als Bert een probleem heeft dan maakt hij er een bedrijf van. Toen het te prijzig werd om zijn personeel op te leiden, richtte hij Educenter Bouw en Infra op, waar nu de gehele infra technische sector terecht kan voor opleidingen. Zelfs voor het opleiden en examineren van monteurs op afstand via camera’s. Hij is zijn tijd ver vooruit.

Kennissen

Bert is een echte selfmade man. Volgens hem moet hij het niet hebben van zijn kennis, maar van zijn kennissen. Hij verteld over de manier waarop hij controle houd op zijn bedrijven, niet als manager, maar als coach. Maar als de Corona zijn bedrijf binnendringt, dan komen de kwaliteiten van Bert naar voren. Luister naar de podcast wat er toen gebeurde.

#podcast #dga #podcastvoordga #ondernemer #ondernemerschap #ondernemen #dgamentor #mentor #groei

Meer informatie over Bert ter Maaten en zijn bedrijven is te vinden op: https://www.linkedin.com/in/bert-ter-maaten-65335683/
https://www.tm-techniek.nl/
https://educenteropleidingen.nl/

Verder praten?

Wil je eens verder praten met een ervaringsdeskundige? Lees dan een onze informatie op de DGA Mentorpagina en maak daarna een afspraak via de contactpagina of bel mij op 06-53321934. Tot snel.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

Cor Spronk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>