Podcast voor DGA’s #3 Cor Spronk in gesprek met Gert Koekoek – groenteman over acquisitie, sturen op cijfers, vervanging en personeel

Gert Koekoek, groenteman over acquisitie, sturen op cijfers, vervanging en personeel

Zorg dat je iemand naast je hebt die je kan vervangen

Ik ontvang Gert Koekoek in onze studio in Dronten. Zijn brullende auto verraad dat hij eraan komt. Gert is nu ruim 20 jaar ondernemer / DGA en is begonnen als de echte groenteman Gert Koekoek. En volgens hem is hij dat nog steeds. Op dit moment levert hij in een grote regio gesneden groente uit zijn eigen groente-snijderij en geeft hij leiding aan 30 man personeel.

Visioen

Zijn ex-vrouw zei al in 2008 tegen Gert dat hij maar een groente-snijderij moest beginnen. Gert verklaarde haar toen voor gek, maar nu weet hij dat ze gelijk had. Het visioen die Gert zelf in 2012 kreeg dat hij alle maaltijdproducenten in Flevoland als klant zou hebben werd al in 2 jaar gerealiseerd.

Geen accountmanager

De meeste handel komt binnen via mond-tot-mond reclame. Gert heeft geen accountmanagers in dienst. Hij voelt zich geen netwerker, maar via netwerken en bedrijfsbezoeken komen toch zijn nieuwe opdrachten binnen.

Leergeld

De grootste fout volgens Gert is dat hij geen scholing heeft gevolgd. Daardoor heeft hij teveel leergeld in de praktijk betaald. Maar alhoewel hij de meeste keuzes maakt op basis van zijn onderbuikgevoel, zijn de cijfers de laatste jaren steeds de mede onderbouwing van zijn ondernemerskeuzes geweest.

We hebben het daarnaast nog over besturen, korte ketens, de Floriade en zijn voorgangers.

Vervanging

Wat volgens Gert heel goed is gegaan is de samenwerking met André Weijmer, zijn huidige bedrijfsleider. Hij vertelt hoe het begon met een opgeblazen motor van zijn bedrijfsbus tot aan de feilloze samenwerking van nu. André kan hem vervangen.

Wie wil er werken?

En als er een Poolse of een Nederlandse kandidaat zich aanmeld voor een functie in de snijderij, wie zou je dan kiezen Gert, vroeg ik hem. Zijn antwoord was heel resoluut, luister zelf maar.

Meer info over Gert Koekoek en zijn bedrijf: https://www.linkedin.com/in/gert-koekoek-14403a26/
https://groenteproductieflevoland.nl/

VERDER PRATEN?

Wil je eens verder praten met een ervaringsdeskundige? Lees dan een onze informatie op de DGA Mentorpagina en maak daarna een afspraak via de contactpagina of bel mij op 06-53321934. Tot snel.

Aanbieding voor jou

Om jou als ondernemer ook te kunnen helpen hebben we diverse programma’s samengesteld waaruit je kunt kiezen.

Deze kun je vinden op onze aanbiedingspagina.

Direct een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken om hier eens vrijblijvend over verder te praten? Plan dan vandaag nog een telefonisch kennismakingsgesprek met ons in via ons handige tool op onze website. Klik dan hier

Bellen voor een afspraak maken mag natuurlijk ook altijd.
Bel dan naar 06-53321934. Dan zoeken we samen een geschikt moment in jouw en mijn agenda.

Ik kijk uit naar onze afspraak.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

Cor Spronk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>