Podcast voor DGA’s #4 Cor Spronk in gesprek met Wim van Beuzekom – over simplificare, servicegerichtheid, financieringen, ruzie maken en overlijden van dochter

Wim van Beuzekom over simplificare, servicegerichtheid, financieringen, ruzie maken en overlijden van dochter.

Leer luisteren naar andere ondernemers en kijk buiten je branche

Vandaag ga ik in gesprek met Wim van Beuzekom, ondernemer / DGA van Hoogwerker Centrum Nederland BV uit Groot-Ammers. Zijn leermeester was bijzonder pragmatisch en simpel: “Dat vond ik fantastisch en er is ook een Italiaans woord dat is: simplificare. Dat betekent eenvoudig. Mensen, die dat zijn in hun zaken doen, dus die gewoon heel direct zijn. Vormgeven aan het moment zoals het ook op dat moment is en daar niet omheen draaien.

Servicegericht

“Ik ben van mening dat we in de toekomst steeds meer ontzorgd willen worden. En daar één bedrag voor willen betalen. Of dat nu een leaseauto is of een leasemachine. Wat is leasen? Mensen hebben daar heel vaak in bepaalde regio’s nog een verkeerde gedachte bij. Leasen is niet anders dan volledig ontzorgd met een product onderweg kunnen zijn, zodat jij jouw ding kan doen waar jij goed in bent. Ja, dat is de toekomst.

Ik denk ook dat je iedere dag je nederigheid moet hebben. Dat je voor de klant gedienstig moet zijn. Dat je ernaar moet luisteren of hij nu een ding van een euro bij jou komt halen of een ding van honderdvijftigduizend euro”.

Financiering

“Als je als DGA in nood komt, en dat scenario moet je gewoon als bedrijf klaar hebben liggen, dan moet je gewoon zorgen dat je minder afhankelijk bent van mensen die jou willen dicteren zonder kennis van zaken van je echte business. En kunnen werken en kunnen leven zonder bankschulden. Dat is een luxe en een comfort die ik iedereen toewens, want dan kun je gaan ondernemen”.

Wat is het zakelijke waard als je eigen dochter sterft?

“Je eigen dochter aan moeten kijken en haar moeten vertellen met al haar verstand en de volwassenheid, wat ze in dat jaar van ziek zijn had gekregen. Haar aankijken en dan zeggen dat ze gaat sterven. Terwijl je dat een kwartier eerder van haar arts hebt meegekregen. Dus je eigen dochter aankijken, samen met je vrouw, en haar dan vertellen dat ze niet blijft leven, maar dat ze gaat sterven. En als ze je dan vraagt met tranen in haar ogen: dit jaar nog pap? En we hadden net gehoord nog enkele dagen, ja, wat heeft dan nog waarde? Wat heeft er dan nog waarde, of je dan miljonair bent of honderd machines bezit of driehonderd machines? Het werd allemaal waardeloos”.

En Wim ultieme tip aan andere ondernemers was: Leer luisteren naar andere ondernemers en kijk buiten je branche.

Dit en veel meer kun je horen in de volledige Podcast voor DGA’s #4 op de bekende kanalen.

Verder praten?

Wil je eens verder praten met een ervaringsdeskundige? Lees dan een onze informatie op de DGA Mentorpagina en maak daarna een afspraak via de contactpagina of bel mij op 06-53321934. Tot snel.

Aanbieding voor jou

Om jou als ondernemer ook te kunnen helpen hebben we diverse programma’s samengesteld waaruit je kunt kiezen.

Deze kun je vinden op onze aanbiedingspagina.

Direct een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken om hier eens vrijblijvend over verder te praten? Plan dan vandaag nog een telefonisch kennismakingsgesprek met ons in via ons handige tool op onze website. Klik dan hier

Bellen voor een afspraak maken mag natuurlijk ook altijd.
Bel dan naar 06-53321934. Dan zoeken we samen een geschikt moment in jouw en mijn agenda.

Ik kijk uit naar onze afspraak.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

Cor Spronk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>