Podcast voor DGA’s #7 Cor Spronk in gesprek met Sherif el Zeiny – over rolverdeling, gezondheid, blijven leren en groei als kernwaarde

Podcast voor DGA's #7 Cor Spronk in gesprek met Sherif El Zeiny

Wees bijzonder en blijf altijd leren

In deze podcast ben ik in gesprek met Sherif el Zeiny, 13 jaar ondernemer en DGA van Car Drivers Chauffeursdiensten uit Amsterdam, oa over groei. [opnamedatum 25-8-2020]

Denker

Sherif begon dit bedrijf als student en had toen nog geen rijbewijs. Hij vertelt over de start en hoe vriendschappelijk er vennoten uitstapten en weer instapten in de onderneming. Sherif zorgt voor structuur, zorgt dat er dingen gedaan worden en dat er stappen gezet worden. Dat er niet te lang getreuzeld blijft worden. Ik ben de denker, mijn compagnon is de doener.

Ideale chauffeur

De ideale chauffeur is door Sherif niet te benoemen, dat ligt ook aan het type klant en werk. Kende in het begin Sherif nog elke chauffeur, dat is bij het aantal van 300 al niet meer te doen.

Koeriersdienstenplan

Cor: “Er is een koerier die komt aan je huis, die belt aan. Maar terwijl hij aanbelt loopt hij al weg, want hij hoeft tegenwoordig geen handtekening voor zijn pakketje te hebben. Als je geluk hebt staat hij voor je deur. Of is hij bij de buren afgeleverd, of je moet maar hopen dat die ergens is. Daar is qua service en qua kwaliteit volgens mij echt nog heel veel te winnen”. Sherif: Als een bedrijf bij mij aan zou kloppen, dan ligt mijn plan sowieso al klaar hoe we daar de service kunnen verbeteren. Dat is gewoon in hele kleine, simpele stapjes. Ik denk dat het ook wel begint bij de keuze van de chauffeur en de opleiding van de chauffeur. Maar ook wat er van de chauffeur verwacht wordt”.

Gezondheid

“Je gezondheid is heel erg belangrijk als ondernemer. Dus als jij heel erg goed in je vel zit en uitgeslapen bent, dan presteer je veel beter. Als je tachtig uur werkt, betekent niet dat je heel erg betrokken bent, maar betekent dat je heel erg inefficiënt bent. Dat is de conclusie die ik zou kunnen trekken.

Blijven leren

Als ondernemer ben je elke dag bezig met de dagelijkse dingen, maar je moet ook investeren in jezelf, in je eigen ontwikkeling. Dat kan in de vorm zijn van cursussen, van boeken lezen en podcasts luisteren. Maar ook gewoon met andere ondernemers dingen oppakken en van elkaar leren. En dat stukje, daar moet je tijd voor maken en dat moet je structureel doen en ik denk dat dat ook een leerpunt is voor mij.

Sherif (32 jaar):

Ik denk niet dat ik in de positie ben om oudere ondernemers te adviseren.

Cor (51 jaar):

Dat ben je 100% wel!

Groei

Één van onze belangrijkste kernwaarden is groei in ons bedrijf. Dus ons bedrijf moet groeien. We moeten persoonlijk groeien, onze chauffeurs moeten groeien en de klanten moeten door ons groeien. Ik zorg dat dat steeds weer naar voren komt, groei.

Als ultieme tip aan andere ondernemers geeft Sherif twee tips: wees bijzonder en blijf altijd leren.

Meer over Sherif el Zeiny en zijn bedrijven kun je vinden op:

https://www.linkedin.com/in/sherifelzeiny/
https://www.linkedin.com/company/car-drivers-chauffeursdiensten/
https://car-drivers.nl/

Verder praten?

Wil je eens verder praten met een ervaringsdeskundige? Lees dan een onze informatie op de DGA Mentorpagina en maak daarna een afspraak via de contactpagina of bel mij op 06-53321934. Tot snel.

Ik werk al een aantal jaar als DGA mentor succesvol voor verschillende DGA’s.

Aanbieding voor jou

Om jou als ondernemer ook te kunnen helpen hebben we diverse programma’s samengesteld waaruit je kunt kiezen.

Deze kun je vinden op onze aanbiedingspagina.

Direct een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken om hier eens vrijblijvend over verder te praten? Plan dan vandaag nog een telefonisch kennismakingsgesprek met ons in via ons handige tool op onze website. Klik dan hier

Bellen voor een afspraak maken mag natuurlijk ook altijd.
Bel dan naar 06-53321934. Dan zoeken we samen een geschikt moment in jouw en mijn agenda.

Ik kijk uit naar onze afspraak.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

Cor Spronk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>