Zonder urgentie, geen verandering

Zonder urgentie, geen verandering 1-8

John Kotter noemde dit de eerste stap in het proces om tot verandering te komen en het is waar. De meeste mensen, ook ik, wil pas gaan veranderen als er urgentie is. Kotter schreef: creëer een gevoel van urgentie.

Wat is urgentie voor jou?Wat is er bij jou nodig voordat jij besluit om te gaan veranderen of iets te veranderen? Wat is urgentie? Is dat een tekort aan omzet? Een tekort aan beschikbare grondstoffen? Een tekort aan aandacht? Een tekort aan liefde? Een tekort aan gekwalificeerd personeel?

En hoe verander je dan? Ben jij van de grote stappen snel thuis? Of verander je het juist van stapje bij stapje? Doe je het zelf of laat je het een ander opknappen? Misschien weet je niet eens hoe je het aan moet pakken. En is dat raar? Nee, dat is niet raar.

De komende tijd zal ik meer berichten delen over verandering. Soms in de lijn van John Kotter, soms door spreuken die van mij zouden kunnen zijn. Geef gerust commentaar onder mijn berichten, dat vind ik leuk.

Als je als ondernemer hulp nodig hebt bij veranderingen in jouw organisatie of bij jezelf, schroom dan niet om eens contact met mij op te nemen. Alleen weet jij veel, samen weten we vast meer…

 

Gratis webinar De reis van de ondernemer!

Wil je eens weten wat er verandert als je bedrijf naar de volgende (groei)fase gaat?

Schrijf je gratis in via deze link: https://corspronk.nl/webinar/

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>