Bouw aan een sterk (bege)leidend team

Bouw aan een sterk (bege)leidend team 2-8

Een verandering in een bedrijf heeft kans van slagen als er een team van mensen is die het voortouw willen nemen. John Kotter omschrijft het als een coalitie.

In het boek Onze ijsberg smelt! staat het verhaal over een groep pinguïns die “bedreigt” worden door een smeltende ijsberg.

Als Fred via Alice het bij de leider Louis voor elkaar heeft gekregen dat de urgentie gevoelt word (https://corspronk.nl/zonder-urgentie-geen-verandering/), volgt er een vergadering in het leidersteam.

Fred verteld daar wat hij ontdekt heeft en alhoewel NeeNee heel erg zijn best doet de visie van Fred naar het rijk der fabelen te verwijzen weet strateeg Alice de leider Louis zo ver te krijgen er toch echt werk van te maken.

Louis gaat aan de slag om een team te vormen die de kar wil gaan trekken om de nodige verandering in gang te zetten en te houden. Super interessant om te lezen hoe ze dan gaat bouwen aan dat begeleidingsteam.

Naast Alice en Fred kiest hij ook voor Jan Willem en Bobby in zijn kernteam. Iedereen vanuit zijn eigen drijfveren en competenties.

Op wie lijk jij het meest? Op de leider Louis of op de strateeg Alice. Of kun jij je meer vinden in de vernieuwer en visionair Fred?

Bobby is ook wel een mooi figuur in dit verhaal. Hij is geliefd en kan het allemaal goed overbrengen. Altijd handig als je zo’n iemand erbij hebt. Lijk jij op hem?

Jan Willem, alias de Professor, maakt het team compleet. Hij is meer de analist en kan een en ander goed beredeneren. Hij is best slim (al vind hij dat vooral zelf ook).

Met dit team wil Louis de oorlog, o nee de verandering winnen.

Hoe pak jij dit aan?

Welke rol past jou het best bij veranderingen?

Doe je graag met een team of liever alleen?

Wil je eens sparren met een “buitenstaander” over een mogelijke verandering in jouw leven of onderneming?

Gratis webinar De reis van de ondernemer!

Wil je eens weten wat er verandert als je bedrijf naar de volgende (groei)fase gaat?

Schrijf je gratis in via deze link

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>