Bepaal een gedurfde visie

Bepaal een gedurfde visie 3-8

Als het over visie gaat, daar kun je mij midden in de nacht voor wakker maken. Je kunt bij mij bijna een knop om zetten en ik denk in mogelijkheden. Dit geld trouwens voor veel visionaire en intuïtieve ondernemers, ook al weten ze dat soms niet van zichzelf, maar daarover later in dit bericht.

John Kotter gaf aan in zijn 8 stappen om tot een succesvolle verandering te komen dat je een gedurfde visie moet bepalen. Anderen noemen het wel een aantrekkelijke en inspirerende stip op de horizon. Het moet in ieder geval een soort einddoel zijn die iedereen snapt en waar iedereen voor wil gaan.

In een vorige post (https://corspronk.nl/zonder-urgentie-geen-verandering/) schreef ik al wel dat er wel urgentie tot verandering gevoelt moet worden. Anders komen mensen niet in beweging.

In de daarop volgende post schreef ik wat over de tweede stap volgens Kotter die een bedrijf of groep moet nemen om tot succesvol veranderen te komen: Er moet een team gevormd worden die de verandering begeleid (https://corspronk.nl/bouw-aan-een-sterk-begeleidend-team/)

Met dit team is het dan goed om een gedurfde visie te bepalen. Zorg dus altijd dat hier (tijdelijk) de intuïtieve mensen bij aanschuiven. Zij komen moeiteloos met ideeën en mogelijkheden over hoe het eruit ziet als de verandering tot stand is gekomen. Zij zien het eindplaatje.

Weet jij welke stappen jij moet nemen om je onderneming naar de volgende fase te begeleiden?

Neem jij belangrijke strategische beslissingen op basis van feiten of op basis van je gevoel?

Welk gevoel heb jij bij veranderen en zou jij in zo’n begeleidingsteam kunnen zitten?

Wat denk jij wat je zou moeten doen om je bedrijf te kunnen laten groeien?

Gratis webinar De reis van de ondernemer!

Wil je eens weten wat er verandert als je bedrijf naar de volgende (groei)fase gaat? 

Schrijf je gratis in via deze link: https://corspronk.nl/webinar/

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>