Als ik toen wist wat ik nu weet

Als ik toen wist wat ik nu weet...

Achteraf kijk je vaak anders tegen dingen aan dan vooraf. Als ik alle ervaringen en kennis van nu had gehad als jochie zoals ik hier op de foto sta.. Tja, dan was mijn leven heel anders verlopen.

Maar had mijn leven er beter uitgezien? Dat is moeilijk te zeggen. Op onderdelen zeker.

Had ik dan een andere studie gekozen? Ja vast wel. Als boerenzoon koos ik er natuurlijk voor om naar de landbouwschool te gaan, maar in navolging van mijn broer en zussen koos ik niet voor een HBO opleiding terwijl er dat er wel “in had gezeten”. Dat was ook de reden dat ik later toch nog Bedrijfskunde ben gaan studeren, maar toen wel naast mijn eigen bedrijf.

Was ik dan wel een periode evangelist geworden? Nou, dat zit er wil in. Als klein kind was ik intuïtief al bezig met visie ontwikkelen en mensen overtuigen. Dat was waarschijnlijk ook de reden dan mijn moeder mij wel eens een schop onder de kont gaf met de sneer: “Ga aan het werk, je bent toch geen profeet….” Ze had vast geen idee..

Ieder huisje heeft zijn kruisje. Ieder krijgt zijn deel om te dragen. De een heeft een aandoening of krijgt veel lichamelijk ongenoegen aan zijn lijf en de ander lijkt voor het ongeluk geboren. Ik schreeuwde mij door mijn schooltijd heen en verdrong zo de pijn die ik opliep door het lichamelijk grensoverschrijdende gedrag van mijn broer. Op de foto hierboven wist ik nog niet dat dit zou gaan gebeuren en ook dan had ik het waarschijnlijk niet kunnen voorkomen. Al had ik daar heel veel voor over gehad.

Toen ik jaren geleden aanwezig was bij een masterclass over de Reis van de Ondernemer, deed ik daarna een Ondernemersmeting waarin mijn natuurlijke drijfveren en talenten zichtbaar werden. Vanaf dat moment zei ik ook tegen elke andere ondernemer: “Als ik eerder wist wat ik nu weet, dan had mijn ondernemersleven er heel anders uit gezien”. Daarom organiseer ik nu regelmatig webinars over de Reis van de Ondernemer.

Gratis webinar De reis van de ondernemer!

Wil je eens weten wat er verandert als je bedrijf naar de volgende (groei)fase gaat?

Schrijf je gratis in via deze link

https://corspronk.nl/webinar/

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>