Schakel iedereen in die wil helpen

Schakel iedereen in die wil helpen 4-8

John Kotter geeft in zijn 8 stappen om tot een succesvolle verandering te komen aan dat je iedereen in kunt schakelen. In het boek Onze ijsberg smelt! Wordt dat ook mooi beschreven.

Natuurlijk is Fred actief, want hij had iedereen overtuigd van de urgentie die er was om te veranderen van ijsberg. Deze ijsberg smolt tenslotte. En zonder urgentie gaan mensen (ook pinguïns) niet veranderen. (https://corspronk.nl/zonder-urgentie-geen-verandering/)

Toen Fred Alice had overtuigde en zij op haar beurt Louis, de leider van de kolonie, toen formeerder Louis een groep die de verandering zou gaan begeleiden. https://corspronk.nl/bouw-aan-een-sterk-begeleidend-team/

Met dit team gingen ze het avontuur aan en na geïnspireerd te zijn door een zeemeeuw (wat of wie kan jouw zeemeeuw zijn?) hadden ze in de gaten dat er naast de huidige ijsberg nog wel eens meer op aarde (in hun geval op zee) kon zijn en dat een nomadenbestaan wel eens in de toekomstige visie zou passen (https://corspronk.nl/bepaal-een-gedurfde-visie/)

Vervolgens gingen ze als een dolle te keer om iedereen betrokken te krijgen bij het halen van de gedurfde visie. Van jong tot oud, van wijs tot iets minder wijs. Echt iedereen kon zijn steentje bijdragen en dat leidde echt tot formidabele ideeën en samenwerkingen. Bijvoorbeeld het idee van de Dag van de Helden. Briljant.

Gratis webinar De reis van de ondernemer!

Regelmatig geven wij een webinar waarbij iedereen welkom is om te horen wat je moet doen en kunnen in elke levensfase van een bedrijf en hoe iedereen daarbij kan helpen. Ben jij benieuwd wat er verandert als jouw bedrijf naar de volgende (groei)fase gaat?

Schrijf je gratis in via deze link:

https://corspronk.nl/webinar/

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>