Een pessimist ziet in elke kans de moeilijkheden. Een optimist ziet in elke moeilijkheid de kansen.

Een pessimist ziet in elke kans de moeilijkheden. Een optimist ziet in elke moeilijkheid de kansen.

Ben jij een meer den pessimist of meer een optimist? Ik geloof dat je nooit helemaal het een of het ander bent. Sommigen roepen dan dat ze meer een realist zijn hahahaha.

Maar even deze twee te vergelijken:

Ik geloof dan toch dat pessimisten en realisten meer op elkaar lijken. Een pessimist ziet meer de onmogelijkheden bij een kans. Is dat verkeerd?
Nee, het is de kans alleen van de andere kant bekeken. Hij denkt na over wat er mis kan gaan. En dat is soms maar goed ook. Ken je risico’s.

Een optimist ziet in elke moeilijkheid de kansen.

De optimist ziet meer de andere kant. Wat kun je er allemaal mee? Wat zijn de mogelijkheden? Wat zou er kunnen als alles mogelijk was en er geen risico’s waren?

Sta jij de komende periode voor moeilijke keuzes en je weet het niet zo goed wat je moet kiezen? Heb je even behoefte aan een optimist, die even met je meekijkt? Die vooral de mogelijkheden kan benoemen en je hoop en richting kan geven?

Neem dan gerust contact met mij op.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>