Wacht niet op een goede dag, maar maak er één!

Wacht niet op een goede dag, maar maak er één!

Dit is toch een quote die je van een ondernemer mag verwachten toch?

Veel ondernemers zijn niet van het afwachten. Nee, met de kop d’r veur! Gaan met die banaan. Gas op de lolly.

Het ligt er natuurlijk ook wel een beetje aan in welke branche je werkzaam bent. Heb je een winkel, dan kun je wel aan reclame en marketing doen, maar dan moet je toch maar “afwachten” wie er vandaag weer in je winkel komt.

Afwachten is eigenlijk nog nooit een kwaliteit geweest die ik beheerste. Geduld is een schone zaak, vond ik altijd maar moeilijk. Het duurde ook altijd zo lang…😉

Ik lees hier en daar echter ook wel dat er ondernemers zijn die wat twijfelen over de toekomst omdat die vanwege de mogelijke maatregelen in “corona-achtige” perioden die nog gaan komen. Dat maakt ze waakzaam, en dat is natuurlijk goed, maar of (af)wachten dan het beste werkwoord is voor de toekomst?

Mijn gevleugelde uitspraak is: “Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven”. Soms is dan (even) wachten wel een goed idee, maar denk er ook eens over om over te gaan tot actie.

Manieren om dit te doen
Dus wacht niet op een goede dag, maar maak er één! Neem je verantwoordelijkheid. Streef mooie en haalbare doelen na en wees betrouwbaar. Scheid de hoofd- van de bijzaken en breng structuur in je leven. Spreek waar het nodig is en luister vooral waar het kan. Houd het proces in de gaten en doe het samen, want dan kom je verder. Toon empathie en zorg voor een ander zonder vooroordeel. Houd het overzicht en vertrouw op je onderbuikgevoel. Overtuig anderen met je ambitie en houd het einddoel, de stip op de horizon in het vizier.

Niet elke manier om dit te doen die je hierboven leest zal jouw hart of hoofd raken, maar doe het op jouw manier.

Wacht niet op een goede dag, maar maak er één!

Lukt het je (even) niet. Morgen een nieuwe dag.

Lukt het dan nog niet, dan wil ik je graag even met je optrekken. Laat het me weten!

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>