Voorstellingsvermogen is belangrijker dan kennis

Voorstellingsvermogen is belangrijker dan kennis

Dit is een citaat van Albert Einstein. Dat verwacht je niet he? Albert Einstein die ik automatisch koppel aan het zijn van onderzoeker en analist. Iemand die een honger heeft naar kennis en pas een antwoord geeft al hij het zeker weet.

Voorstellingsvermogen is het vermogen om je dingen voor te stellen die er nog niet zijn (geweest). Het is een vorm van onderzoeken naar toekomstige mogelijkheden. Het uitreiken naar nieuwe dingen. Je intuïtie zijn gang laten gaan en voor je zien (voorstellen) wat er kan zijn en komen.

Zelf zou ik niet zeggen dat het belangrijker is dan kennis. Het is allebei belangrijk. Het vult elkaar zo mooi aan. Wel merk ik bij sommige mensen dat de kennis van nu het voorstellingsvermogen kan afremmen. En dat kan gemiste kansen opleveren.

Wat is voor jou belangrijker?

Als jij en je bedrijf toe zijn aan een nieuwe fase of een nieuwe markt(benadering) dan kijk ik graag eens met je mee. Mijn voorstellingsvermogen kan jullie helpen om mogelijkheden te ontdekken die je (alleen) misschien niet ziet.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>