Wat je ook besluit om te doen, zorg dat het je gelukkig maakt!

Wat je ook besluit om te doen, zorg dat het je gelukkig maakt!

Jaaaaaa, was het altijd maar zo’n feest.

Het is natuurlijk een hele mooie uitspraak en hij is ook waar. Maar niet altijd mogelijk.

Hij is in principe waar. Het is belangrijk bij het nemen van besluiten om rekening te houden met wat het besluit met jouw staat van geluk gaat doen.

Sta je bijvoorbeeld voor een besluit om van klantengroep te willen veranderen dan kun je maar beter een klantengroep kiezen waar jij je plezierig bij voelt.

Misschien omdat je dezelfde taal spreekt, misschien omdat ze actief zijn in dezelfde regio of noem maar een reden.

Of heb je tot nu toe altijd aan de eindgebruiker geleverd en wil je toch liever gaan leveren aan een dealer of groothandel.

Bij dat soort keuzes is het natuurlijk belangrijk om jouw welzijn mee te nemen in je besluit.

Hij gaat alleen niet altijd op. Van sommige keuzes word je namelijk niet gelukkig. Stel, je moet enkele personeelsleden ontslaan. Dan kun je niet altijd alleen degene kiezen waarvan jij gelukkig wordt dat ze weg zijn, was het maar zo’n feest. Ik weet zeker dat jij nu talloze voorbeelden kunt noemen waarop deze spreuk niet of mank gaat.

En als je niet kunt kiezen?

Sta jij de komende periode voor moeilijk keuzes en je weet het niet zo goed wat je moet kiezen? Heb je even behoefte aan iemand die even met je meedenkt? Die er niet zo bovenop zit, maar meer van een afstand jouw situatie kan bekijken en een eerlijk advies kan geven?

Neem dan gerust contact met mij op. Ik kijk graag even over je schouder met je mee.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>