ver – ander of dichtbij – jij

Verandering, waar zal ik beginnen

Afgelopen weken heb ik al veel gedeeld over verandering en wat Kotter daarover schreef in de acht stappen die nodig zijn bij een veranderproces.

Toen ik nog eens nadacht over verandering zag ik ineens dit: ver – ander. Als het om verandering gaat willen we vaak dat de ander verander. Zo blijft het ver van ons……. leuke woordspeling toch?

Zo heel anders is dichtbij – jij. Daar gaat het om jou en dan komt het ineens heel dichtbij.

Tja, als je verandering wil kun je volgens mij maar het beste bij jezelf beginnen. Je hebt namelijk het meeste invloed op jezelf. Als je anderen wil veranderen, dan lukt dat alleen als ze erg bang zijn of er heel veel baat bij hebben.

Waar zal ik beginnen? Verbeter de wereld en begin bij jezelf, zo gaat het spreekwoord toch? Begin dus dichtbij, begin bij jezelf.

Stap voor stap

Als je iets wil veranderen, lees dan eens de 8 stappen voor verandering van Kotter. Doe het stap voor stap, niet allemaal tegelijk. Misschien dus zelfs stapje voor stapje.

Hoe kijk jij aan tegen verandering?

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>