Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.

Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.

Zowel in de sportwereld als bij ondernemers lopen ze rond: winnaars en verliezers.

Bij de winnaars hoor je vaak dat ze een duidelijke stip op de horizon hebben en dat ze een plan hebben hoe ze daar willen komen. Ze hebben een enorme focus en ontzeggen zich allemaal persoonlijke privileges omwille van het behalen van het doel. En het doel is winnen!! En als ze dan toch verliezen dan zoeken ze de schuld bij henzelf: waar hadden ze meer kunnen trainen, rusten, acquisitie doen, produceren, zodat ze toch hadden kunnen winnen…..

Bij verliezer hoor je eigenlijk excuses gedurende de hele tijd: ze leggen de schuld bij de overheid, bij de concurrent, bij de bank, bij de markt, bij het moment, bij de omstandigheden… Ik wilde wel, maarrrrrr. Als dit en dat geregeld was (door wie?) dan was het wel gelukt… Excuses, excuses en nog eens excuses. Ze zijn zo druk met het zoeken (en dus vinden) van excuses dat ze niet naar hun eigen invloed op het resultaat meer kunnen kijken. En zo worden ze nooit een winnaar.

Wat wil jij zijn? Een winnaar of een verliezer? Als je een winnaar bent dan hoor je bij een minderheid. Verliezers zijn er veel meer, dus je hebt wel meer medestanders. Welke keuze maak jij?

Als je een winnaar wil zin en je wilt dat ik eens meekijk met het maken van een goed winnaarsplan, neem dan contact met mij op en ik help je als coach om te winnen.

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>