Waarom overkomt mij dit altijd? Is dat het lot?

Het-onbewuste-bewust-maken
Is dat het lot?
Is dat het lot?

Herken je dat? Er zijn situaties die telkens weer in je leven terug komen. Alsof de duivel er mee speelt en het is nou eenmaal mijn lot, dacht ik altijd.

Onbalans in externe kompas

Ik hou van actie en gedrevenheid en van harmonieuze relaties. Onbewust echter laat ik anderen graag mijn sterke wilskracht zien. wat er dan kan gebeuren is dat ik hierdoor anderen mijn wil wil opleggen, wat tot conflict kan leiden met anderen.

Onbalans in interne kompas

Er is soms ook onbalans tussen mijn hoofd en mijn hart. Ik lijk mijn diepere gevoelens altijd voorrang te geven, door loyaal of invoelend te zijn. Deze neiging kan zo sterk zijn, dat anderen mij gemakkelijk kunnen kwetsen. Sommigen kunnen mij dan ervaren als een kreeft zonder schild.

“Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en je zult het lot noemen”, zei Carl Gustav Jung ooit.

In 2019 deed ik een drijfverenmeting voor ondernemers, waarbij ik bewust werd van mijn bewuste en onbewuste drijfveren en competenties, maar ook van aangeleerde competenties die van nature eigenlijk helemaal niet bij mij passen.

Als ik deze meting 30 jaar geleden had gedaan, had mijn ondernemersverhaal er heel anders uit gezien!

Kijk maar eens op de pagina van de ODC-drijfverenmeting voor meer informatie daarover.

Stans: “Of ik een ODC meting wilde doen. ‘Een wat?’ was mijn eerste reactie. Een meting om je onbewuste drijfveren en natuurlijke talenten in kaart te brengen. In 10 minuten was ik er doorheen. Appeltje eitje. Geen lange vragenlijsten tot mijn verassing, maar meer op gevoel bepalen wat je het meest aanspreekt. Hoe deze 10 minuten tot een rapportage zou komen waarin ik mijzelf zou herkennen vond ik nog moeilijk te geloven.

Geen verassing dus dat ik behoorlijk sceptisch het rapportage gesprek in ging met Cor. Vrij vlot al moest ik hardop lachen om wat Cor naar aanleiding van deze meting over mij kon vertellen en hoe zich dat in mijn werk vertaalde. Een klein beetje openstellen kon dus zeker geen kwaad. Ik heb een zeer prettig gesprek gehad met Cor waarbij hij niet bang is om naar aanleiding van de meting vragen te stellen waardoor je kritisch naar jezelf moet kijken. Het was voor mij helder, prettig en absoluut bruikbaar. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn kijk op de mensen met wie ik dagelijks werk.

Ik kan deze ODC meting van harte aanbevelen, doe deze vooral bij Cor. Zijn enthousiasme en eerlijkheid zijn er niet alleen tijdens het gesprek maar ook daarna is hij altijd bereid vragen te beantwoorden of met je mee te denken”.

Ondernemer, heb jij deze vragen?

Gelden de onderstaande vragen voor jou? Neem dan ook contact met mij op.

Ik zoek een mentor voor ondernemers.
Mentor met verstand van ondernemen in moeilijke tijd.
Zakelijke mentor voor bedrijf met meer dan 50 medewerkers.
Mentor met verstand van de bouw.
Mentor met verstand van de technische sector.
Hoe breng ik mijn bedrijf naar een hoger niveau
Ik heb nieuwe visie nodig voor mijn onderneming of bedrijf

Hoe weet ik of ik geschikt ben als ondernemer
Autonoom groeien of groeien door overnames
Hoe leid ik mijn bedrijf door de coronacrisis
Waar vind ik een zakelijke business coach
Op zoek naar business coach in Flevoland
Zakelijke mentor op de Veluwe gezocht
Nuchtere zakelijke coach gezocht

AANBIEDING VOOR JOU

Om jou als ondernemer ook te kunnen helpen hebben we diverse programma’s samengesteld waaruit je kunt kiezen. Deze kun je vinden op onze aanbiedingspagina.

WIL JE DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN?

Wil je een afspraak maken om hier eens vrijblijvend over verder te praten? Plan dan vandaag nog een telefonisch kennismakingsgesprek met ons in via ons handige tool op onze website. Klik dan hier

Bellen voor een afspraak maken mag natuurlijk ook altijd.
Bel dan naar 06-53321934. Dan zoeken we samen een geschikt moment in jouw en mijn agenda.

Ik kijk uit naar onze afspraak.

Wil je eerst linken met mij op LinkedIn? Klik hier naar mijn profiel.

#ondernemerschap
#ondernemen
#visie
#mentor
#lot
#odcmeting
#odcdrijfverenmeting
#drijfverenmeting

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>