HOU VOL want het gaat niet vanzelf

HOU VOL want het gaat niet vanzelf 7-8

Manmanman, veranderen is niet gemakkelijk. Als er geen urgentie tot veranderen is dan ga je er sowieso geen begin mee maken (https://corspronk.nl/zonder-urgentie-geen-verandering/ ).

Deze week had ik het er nog met een andere ondernemer over. Wat doen we vaak eerst: de urgente of  de belangrijke zaken. Nou inderdaad, vaak de urgente. Maar het zou natuurlijk beter zijn om ook juist de belangrijke zaken ook op te pakken.

Als er dan urgentie is en er moet wat veranderen dan is het volgens Kotter goed om een team te vormen (https://corspronk.nl/bouw-aan-een-sterk-begeleidend-team/) en met hen een gedurfde visie te bepalen (https://corspronk.nl/bepaal-een-gedurfde-visie/) . Als je dan vervolgens iedereen inschakelt die wil helpen (https://corspronk.nl/schakel-iedereen-in-die-wil-helpen/) dan werk je tenminste niet alleen aan de verandering.

Vervolgens is het goed om recht op je doel af te gaan (https://corspronk.nl/recht-op-je-doel-af/) en het is belangrijk dat je wel successen boekt en die vervolgens deelt met de groep (https://corspronk.nl/boek-en-deel-je-succes/) en iedereen die het maar horen wil. En ook in het oosten van het land mogen we best wat meer trots zijn op de successen die we als onderneming met ons personeelsleden boeken.

En dan?

Dan moeten we nog vol blijven houden. Zo af en toe de kiezen op elkaar en op ons tandvlees doorgaan. Ook doorgaan als niemand kijkt. Ook doorgaan als we er geen zin meer in hebben. Ook doorgaan als er even geen vooruitgang geboekt wordt. HOU VOL, want veranderen gaat niet vanzelf.

Gratis webinar De reis van de ondernemer!

Tijdens dit webinar vertel ik je welke successen (en dieptepunten) ik haalde tijdens mijn reis als ondernemer. Hoe ik soms door moest gaan terwijl het niet gemakkelijk was. Hoe ik soms fouten maakte als ondernemer waar jij nu van kan leren. Daar ben ik niet altijd trots op. Wil je die horen?

Schrijf je gratis in via deze link: https://corspronk.nl/webinar/

#reisvandeondernemer #ondernemen #ondernemerschap #mentor #kotter

Cor Spronk

Over de auteur

Cor Spronk is een doorgewinterde ondernemer. Een gedreven verhalenverteller uit het oosten van het land. Nuchter en eigengereid. Integer en hij wil er zijn voor een ander.

Cor is informeel in de omgang en houd van korte lijnen. Hij is helder in zijn communicatie en bied graag een luisterend oor naar ondernemers en dan het liefst naar DGA’s / ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>